5 Mart 2010 Cuma

TOMBALA KURABİYE
















Malzemeler
125 gr yumuşak tereyağ
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı pekmez
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
un
süsleme için
dr oetker süsleme glazürü
Yapılışı
Tereyağını ve toz şekeri elinizle krema kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri ekleyin. En son unu azar azar ilave edin. Hafif ele yapışan bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Küçük şişe kapağıyla yuvarlaklar çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca beyaz süsleme glazürü ile rakamlar yazın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.