5 Mart 2010 Cuma

Terbiyeli Kereviz Yemeği

Kerevizi yemediğim yıllara acıyorum. Meğer ne güzel sebzeymiş. Bu tarifin özellikle suyunu çok seviyorum. Kaşıklaya kaşıklaya yiyiyorum. İsterseniz etli de yapabilirsiniz.

Malzemeler (3 kişilik):
Yarım kilo kereviz,
1 orta boy havuç,
1 orta boy kuru soğan,
1 limon,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı domates rendesi,
1,5 su bardağı su,
Karabiber, tuz

Yapılışı:
Kerevizlerin yeşil yapraklarından düzgün olanları kesip yıkayın ve bir yere ayırın. Kerevizleri soyun, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Pişirene dek bir kase içindeki limonlu suda bekletin. Havuçların kabuklarını soyup halka halka kesin. Soğanı da iri küp parçalar halinde doğrayın.

Tencereye yağı koyup kızdırın. Soğan ve havuçları ekleyip soteleyin. Yaklaşık 3 dakika sonra suda beklettiğiniz kerevizleri de tencereye alın, şöyle bir çevirin. Hazır domates rendesini, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirin. Yemeğin hazırlığı sırasında bir köşeye ayırdığınız kereviz yapraklarını bu süre sonunda ekleyin.

Terbiye için yumurtanın sarı ve akını ayırın, biz sarıyı kullanacağız. Üzerine limonu sıkın ve çırpın. Yumurtanın kesilmemesi için yemeğin suyundan ekleyin, çırparak ılıştırın. Terbiyeyi yemeğe ekleyin karıştırın. 2 dakika daha pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.