3 Mart 2010 Çarşamba

tepside kumpir


biz kumpiri çok seviyoruz elimdede hemen tüketmem gereken mısır ve bezelyeler vardı.bende tek tek patateslerde kullanmak yerine bu şekilde denedim çok hemde çok güzel oldu.
malzemeler
4orta boy haşlanmış patates(patatesleri soyupta haşlarsanız eğer
6-7dakika daha erken pişmesini sağlarsınız)
1su bardağından birazcık fazla bezelye ve mısır
kaşar rendesi tereyağ salatalık turşusu incecik doğranmış
bende sosis yoktu ama sizde varsa sosis incecik doğranmış kırmızı lahana veya mantar gibi malzemelerde kullanabilirsiniz

haşlanan patatesleri çatalla ezdim ezerkende tereyağ ve biraz kaşar rendeside ekledim iyice karıştıktan sonra üzerini düzledim ve bezelye mısır turşu serptim üzerine sonra yin kaşar rendedi serptim.ketçap ve mayonezle süsledim sonrada afiyetle yedik tabiki
resmi zor çektim başımda bekleyen eşim ve kızım hadi hadi diye diye zar zor çekebildim

bu arada ketçabın sonunu kullandım yetmedi çünkü

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.