
malzemeler:
- 5 yufka
- 1 kilo tavuk
- garnitür
- 2 adet kırmızı ve yeşibiber
- sıvıyağ
- salça
- tuz
- baharat
içi için:
- 1 su bar.yoğurt
- yarım su bar.sıvıyağ
- 3 yumurta
- yarım paket erimiş margarin
yapılışı:önce tavuklu iç hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
yufka zemine yayılır.dört parçaya bölünür.kesilaen yufka parçasını yoğurtlu karışım sürülür.sonra bu parça ikiye uzunlamasına katlanır.yine karışım sürülür.sonra yine yarıdan katlanılır ve bir kare elde edilir.yine karışım sürülür.ve tavuklu iç konulur ve katlanır.zarf gibi.kat yeri aşağı gelecek şekilde tepsiye konulur.üzerine yine karışım sürülür ve fırınlanır.
üstü kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.