4 Mart 2010 Perşembe

TAHİNLİ KURABİYE



Uzun zamandır,bir çok yemek günlüğünde görüp, tam bana göre hemen yapmalıyım dediğim tahinli kurabiyeyi yaklaşık bir ay önce deneyip çok beğenmiştim.Ancak bir türlü yayınlayamamıştım.
Yarın gelecek misafirim için aklıma ilk gelen tarif buydu.Benim gibi tahine düşkünseniz eğer mutlaka çok seveceksiniz.
Vanilya poşetlerinin arkasında ve bazı bloglarda verilen tariflerde margarin kullanılmış.Sert olacağı düşüncesiyle diğer tarifi uyguladım ve sıvı yağ kullandım.Sonuç mükemmel!!!
Isırdığınız an ağzınızda dağılan bir kurabiye...

MALZEMELER
  1. 1 Su bardağı şeker
  2. 1 Su bardağı tahin
  3. 1 Çay bardağı sıvı yağ
  4. 1 Çorba kaşığı yumuşak margarin
  5. 1 Yumurta
  6. 1 Poşet şekerli vanilin
  7. 3-3.5 Su bardağı un
  8. Ceviz
HAZIRLANIŞI
  • Şeker ve tahini iyice karıştırın.
  • Üzerine1 çorba kaşığı yumuşak margarini, sıvı yağı,şekerli vanilini ve 1 yumurtanın sarısını ekleyin.
  • Unu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle şekillendirin.
  • Daha sonra yumurtanın akına ve cevize batırarak tepsinize yerleştirin.
  • 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.