4 Mart 2010 Perşembe

sütlü irmik tatlısı


malzemeler

bir litre süt
9yemek kaşığı şeker
9yemek kaşığı irmik
bir paket vanilya
bir kase iri çekilmiş fındık veya ceviz ben fındık kullandım
bir paket kakaolu petibör
2tatlı kaşığı tarçın
2yemek kaşığı tereyağ


yapılışı

süt irmik şeker kaynatılıp pişiriliriçine vanilya ve tereyap eklenirtereyağ eriyene kadar karıştırılır
kare bir borcam tepsi suyun altında çalkalanır kurulamadan üzerine irmikli karışımın yarısı dökülür.üzerine bir sıra petibör diziliz ve fındık serpilir bir tatlı kaşığı tarçında serpilince üzerine kalan isrik yayılır hertarafına.kalan petibörler robottan geçirilip toz haline getirilir ben robota koymaya üşenince elimle ezdim içine kalan fındık ve tarçını karıştırdım bu karışımı tepsinin heryerine gezdirdim.1-2saat dinlendikten sonra dilimleyip afiyetle yiyin
eğer çok tatlı olsun istiyorsanız şeker miktarını çoğltabilirsiniz.biz çok şeker tadını sevmediğimizden bu şekilde yaptım.biz beyendik yedik bakalım siz nasıl bulacaksınız afiyet olsun canlar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.