5 Mart 2010 Cuma

SULTAN SARMASI

Mübarek kadir gecemiz hepimiz için hayırlara vesile olsun.. Mevlam bu gecenin yüz suyu hürmetine tüm felaketlerden bizleri uzak eylesin..
Bu sultan sarmasını aylinin iftar davetine götürmek için yapmıştım. Yapılışı çok pratik, leziz ve çok şık görüntüsü oluyor..
malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kakao (50 gr)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket krem şanti+1 bardak süt

yapılışı: Bir tencerede sütü, unu, şekeri, kakaoyu çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocağı kapatmaya yakın vanilya eklenir ve ocaktan indirilir. 1 Yemek kaşığı margarin ilavesi ile mikserle çırpılır. Büyük fırın tepsisinin zeminine bol hindistan cevizi serpilip muhallebi sıcakken tepsiyeye yayılır. (Burada oluşabilecek deformasyonlara dikkat lütfen hindistan cevizi tabakasını bozmadan ince hareketlerle karışım tüm zemine yayılmalı.) Kakaolu muhallebimiz soğumaya bırakalır. 1 Paket kremşanti 1 Su Bardağı süt ile hazırlanıp tepside bizi bekleyen kakaolu muhallebi üstüne yayılır. Buzdolabında bekletip iyice soğuduktan sonra büyük tepsideki sultanımız enine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesilir. Sonra bir de tepsiyi boydan ikiye bölecek şekilde kesilir. 2 Parmak kalınlığı şerit sultanımızı sararak işlemi tamamlıyoruz. Sultanlar sarma işleminin ardından dik olarak servis tabağımıza diziyoruz..

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.