5 Mart 2010 Cuma

ROKOKO

Yaz aylarında buzlukta dondurulan pastaları yapmayı tercih ediyorum. Bu tarifte tam bu sıcak günlere uygun bir pasta.. Fotoğrafı çok hoşuma gitmesede tadı süperdi...
malzemeler:
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 yumurta
  • 3 paket pötibör büskivi (525 gr)
  • hazır çikolata sosu
  • üzerini süslemek için hindistan cevizi

yapılışı: bir kapta yumurta ile şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpıyoruz. ayrı bir kapta krem şanti ile bir bardak sütü kıvamına gelene kadar güzelce çırpıyoruz. büskivileri çok ince olmayacak koşulu ile parçalıyoruz.(ben iki paketi çok ince üçüncü paketi iri parçalara bölüyom yerken kıtır bir lezzet veriyor) büyükçe bir kapta çırptıpımız yumurtaları, hazırladığımız krem şantiyi ve parçaladığımız büskivilerimizi iyice karıştırıyoruz. şeklini almasını istediğimiz bir kaba streç flim ile kaplayıp karışımı döküyoruz. bir gece buzlukta bekletiyoruz. servis edeceğimiz tabağa ters çevirip streç flimi çıkartıyoruz. çikolata sosu arkasındaki tarife göre hazırlayıp pastamızın üzerine döküyoruz. hindistan cevizi ile süslüyoruz.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.