5 Mart 2010 Cuma

PATLICAN PAÇASI




Patlıcan mevsimi daha bitmeden harika bir patlıcan yemeği tarifi eklemek istedim ,evet özellikle şu günlerde patlıcan yaz mevsimindeki kadar güzel ...Patlıcan ilginç bir sebze ya çok seviliyor ya da hiç yenmiyor.Benim en sevdigim sebzelerden biri kesinlikle,kırk çeşit yemeğini yaparım nerdeyse..Bu tarifte de et olmadığı için benim en beğendigim tarifler arasına girdi hemen.
Bu yemek için özellikle küçük patlıcanlar seçmenizi öneriyorum.
MALZEMELER
5-6 adet küçük patlıcan
3-4 adet domates
3-4 diş sarmısak
5-6 adet sivribiber
3-4 kaşık zeytinyağı
biraz limonsuyu
YAPILIŞ
Patlıcanları sadece sapları kalacak şekilde soyun.Bir tencereye yerleştirin,üzerine biberleri ve sarmısakları doğrayın,domatesleri rendeleyin.Biraz limon suyu ekleyin.Tuz,karabiber ve zeytinyağı ekleyin,kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.İster sıcak,ister soguk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.