5 Mart 2010 Cuma

PATATES KROKET

Dışı çıtır içi puf puf bir lezzet... Et yemeklerin yanına da çok yakışıyor..

Hafta sonu kırklareline gidiyorum. Kuzenimin düğünü için..Döndüğümde görüşmek üzere diyorum ve tarife geçiyorum.....

malzemeler:
  • 5-6 adet patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 2 yumurta
  • Aldığı kadar unu(çok sert olmayacak)
  • galeta unu
  • tuz, karabiber
  • kızartmak için sıvı yağ

yapılışı: Patatesleri haşlıyoruz. Ezip püre haline getirdikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri, bir yumurtayı ve baharatını ekleyip karıştırıyoruz. Çok sert olmayacak şekilde gerektiği kadar un ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verip buzdolabında yarım saat dinlendirip, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.