3 Mart 2010 Çarşamba

PASTANE AÇMASI

Baktım da tatlı düşkünlüğümü tariflerimde de belli etmişim.Hep tatlı hep tatlı...
Biraz da tuzlu yiyelim...Çok güzel yalnız sıcak sıcak yenmeli margarinli olduğu için ertesi güne aynı lezzetle kalmıyor.Sıcak yenince de tadına doyulmuyor.
MALZEMELER:
125 gr. margarin(oda sıcaklığında yumuşayacak)
2 yumurta
1 çay b. süt
1 tatlı kaşiğı kuru maya
1 kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
çörek otu
HAZIRLANIŞI:
Ilık sütün içinde maya ve şekeri eritin.1 yumurta,tuz ve un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 40 dakika bekletin.
Bekleyen hamuru 12 eşit parçaya bölün.Her birini pasta tabağı kadar(ben bu kadar açamadım:)açın.İçlerine birer tatlı kaşığı sürün.Hamuru rulo yapıp uçlarından ters yöne doğru çevirin.İki ucunu birleştirin.Yumurta sarısını sürüp,çörek otuyla süsleyin.175derecelik fırında 25 dakikada pişiyor.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.