Bu inanılmaz pratik bir tarif.Malzemelerin hepsi karıştırılıp şekillendirildiği için neredeyse yarım saat içinde nefis bir poğaça çıkıyor ortaya.Annem kahvaltıya yapardı.Sabah sabah mis gibi kokardı evimiz.
Lezzet garantisi veriyorum,mutlaka deneyin.
MALZEMELER
- 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
- 100-150 gr otlu peynir(dilerseniz daha çok kullanabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- un
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Cevizden biraz büyük parçalar koparıp şekillendirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin ve 200C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
*Otlu peynirim çok tuzlu olduğu için geceden soğuk suyun içine koydum.Sabah kalktığımda peynirin içindeki otların büyük bir kısmı suyun üstünde yüzüyordu:))O yüzden bu defa otu az bir poğaça oldu.
*Eğer otlu peyniriniz yoksa beyaz peynire dereotu ve maydanoz ekleyin.Öyle de nefis oluyor.
*Bu poğaçayı bazen biraz kepekli un karıştırarakta yapıyorum.Kepekli ununuz varsa mutlaka öyle yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.