5 Mart 2010 Cuma

NUTELLALI VEYA SARELLELİ KURABİYE


Yedigim en güzel kurabiye desem yanlış söylemiş olmam herhalde.İlk yaptıgımda resmen bir oturuşta hepsini yedik ama ikinci yapışımda biraz kuruttugum için sert olmuştu.O yüzden fırını dogru ayarlamak ve zamanında söndürmek önemli.Bu arada bu kurabiyede kabartma tozu olmadıgını farkedeceksinizdir.Ama yine de kabarıyorlar hafifde olsa.Bu güzel tarif
mutfaksirlari'na ait.Bu güzel tarif için ona yarıca teşekkür etmek istiyorum.



Malzemeler:



  • 1 su bardagı nutella veya sarelle(ben Almanyadan gelen nutoka diye bir ezme kullandım)
  • 2 su bardagı un
  • 100 gr.margarin(oda sıcaklıgında olacak)
  • 1 adet yumurta(oda sıcaklıgında olacak)
  • 1 su bardagı toz şeker
  • 2 yemek kaşıgı kakao
  • damla çikolata(üstüne)


Bütün hamur malzemelerini çukur bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yogurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp şekil verin ve tepsiye dizmeden önce damla çikolata serpin.Ve yaglı kagıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden 170C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.