4 Mart 2010 Perşembe

MİNİK KUMPİR

Patatesin her halini seven insanlar vardır.Ben maalesef bu gruptan değilim,sadece kumpir tarzı bir patates benim için her zaman istisnadır.Kumpir patatesin en sevdiğim halidir,ama evde yapılması çok zordur.Folyoya sarıp fırında pişirmeyi denedim bir kaç kez ama yine de içi ve lezzeti tam istediğim kıvamda olmadı.Bir süredir bloglarda gördüğüm bu kumpiri ise denemek istiyordum ama lezzetinden emin olmadığım için hep erteliyordum.En son kalabalık bir misafir grubu için denemeye karar verdim.İyi ki denemişim.Hem lezzetine hem görüntüsüne bayıldım.
Kumpir seviyorsanız en kısa zamanda bu tarifi sofraya getirmenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
5-6 adet patates
2 kaşık tereyağı
150 gr.kadar kaşar rendesi
Dilediğiniz üst malzemesi
YAPILIŞ
Patatesleri haşlayın,püre haline getirin.Tereyağı ve kaşar rendesi ilave edin.Elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.Ortalarında minik bir havuz meydana getirin.Dilediğiniz malzemeyi ekleyin.Turşu,mısır,mantar,zeytin,ketçap,mayonez..Biraz fırında ısıtın.Sıcak servis yapın.
Not:fırında uzun süre tutacaksanız turşu ve mayonezi en son ekleyin.
AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.