5 Mart 2010 Cuma

MANTARLI PİLAV

Ben makarna ve pilavı sade hiç sevmem.. İçinde ya bir sebze yada et olacak:) Bu pilav da tam benlik yani... Pilavı yapmaya başlamadan önce mantar ve dere otu ile yapacaktım. Dolapta haşlanmış bezelye ve konserve mısırı görünce onları da ekledim.. Böyle çok daha güzel ve renkli oldu.. Ben iftar daveti için hazırladığımdan ölçü biraz fazla gelebilir size.. Siz kişi sayısına göre ayarlayın..
malzemeler:
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kavanoz konserve mantar
  • 1 su baradağı bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1/2 demet dereotu

yapılışı: Pirinci bir kapta üzerini çekecek kadar sıcak su koyun ve bir kaç damla limon suyu damlatın.20 dakika bekletip beyaz suyu gidene kadar yıkayın. Pilav tenceresine tereyağı koyun. Eriğince pirinçleri koyup 5 dakika kavurun. Mantarları dilimleyip, bezelye ve mısırları tencereye ekleyin. 4,5 bardak sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın. Suyu çekene kadar pişirin. Dereotunu yıkayıp ince dilimleyip, ocağı kapattıktan sonra tencerye ekleyip karıştırın. Kapağın altına kağıt havlu koyup dinlendirin.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.