4 Mart 2010 Perşembe

kızarmış makarna


çıtır makarna diyor benim kızım ve sadece kızarmış yerlerini yiyor yemek yemeyen çocuklara çıtır çıtır bak çok güzelll diye bllandıra ballandıra anlatırsanız yiyeceklerine eminim
malzemeler
yarım paket çubuk makarna(paketin tamamınıda kullanabilirsiniz)
haşlamak için su tuz tereyağ


yapılışı

haşlamak için tencereye su koyulur(ben genelde az su ile pişiriyorum ve süzmüyorum çok daha besleyici olduğunu biliyorum)en fazla 10dakika en az 7dakika pişirin)
haşlanan makarnalardan bir tavaya tereyağ koydum eriyince birazını tavaya yaydım altı üstü kızarıncada üzerine aslında köy peyniri tulum peyniri biz eski peynir deriz ondan serpebilirsiniz bizde yoktu ama eski peynir çok yakışır bu makarnanın üzerine.
ben çiçil peyniri diye bilinen bizimde telli peynir olarak adlandırdığımız peynirden koydum kızımda sadece kızaran yerlerini yedi :)))))))

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.