3 Mart 2010 Çarşamba

KREMALI MİLFÖY

Hazırlama süresi 10 dakika pişirme süresi 15 dakika olan bir tarifle karşınızdayım.
MALZEMELER:
8 adet milföy
1adet yumurta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
8 yemek kaşığı toz şeker
1 p. vanilya
YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını buzdolabından çıkarıp 10' bekletin.Yumuşayan hamurları istediğiniz şekilde kesin ve iki tanesini üstüste koyun.Üzeri pembeleşene ve kabarana kadar fırında pişirin.
Yumurta sarısına birkaç kaşık süt koyup çırpın.Nişastayı ve sütü ilave edin.Muhallebi kıvamında pişirin.Vanilyayı içine koyup ateşten alın.
Hazırladığınız krema soğuyunca milföyleri 2-3 kata ayırıp aralarına krema sürün.Mevsim meyveleriyle süslenip servis yapılabilir.Afiyet olsun.
PÜF NOKATASI:

Krema yerine resimde gördüğünüz gibi evdeki reçelleri de kullanabilirsiniz. Böylece malzememiz sadece milföy ve reçel olacak...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.