5 Mart 2010 Cuma

Köfteli Börek Tarifi

Misafir ağırladığınız özel akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak sunabileceğiniz köfteli börek tarifi. Dilerseniz sebze yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz.

Malzemeler: 4 adet yufka- 1 adet yumurta- 1 çay bardağı süt- 1 yemek kaşığı sıvıyağ.

Köftesi için: 250 gram orta yağlı kıyma- 1 adet orta boy soğan- 1 yemek kaşığı domates salçası- 3-4 dilim bayat ekmek- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz- Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber.

Hazırlanışı: Bayat ekmekleri mutfak robotunda çekin. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin. Yoğurma kabına; bayat ekmek, soğan, maydanoz, salça ve baharatları alın. Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun. Köfte harcının dinlenmesi için buzdolabında 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda köfteleri buzdolabından çıkarın. Harçtan orta büyüklükte parçalar koparıp uzun köfte şeklini verin. Tüm harç bitene kadar aynı işlemi yapın. Yufkaları düz bir zeminde üst üste serin. Üçgen şeklinde yufkaları 4 parçaya bölün.

Kâsede: yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın. Her bir üçgen yufkanın üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkanın tam ortasına hazırladığınız köfteyi yerleştirin. Kenarlarından başlayarak rulo biçimde sarın. Tüm köfte ve yufka bitene kadar aynı işlemi yapın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralık bırakarak dizin. Kalan yumurtalı karışımı böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.