4 Mart 2010 Perşembe

KLASİK PİRİNÇ PİLAVI VE UYKUCU BİFTEK

HIRSIZZZZZ var. Gene bir site çalıvermiş benim Kayseri Halkalarını utanmadan da olduğu gibi yazmış. Allah akıl versin ne deyim bunlara. Bilgieviniz aslında çalıntı eviniz olmalı.



Neyse fark ettim hiç standard bir pirinç pilavı tarifim yok eksik kalmayalım dedim. Yanına da uykucu biftek yaptım. Benim ilk yaptığım yemekti televizyonda görmüştüm akşama yapmıştım. Teeee 10 sene önce. Oldu kuratıcı yemek.


Pirinç Pilavı
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı arpa şehriye
1,5 su bardağı tavuk suyu / su
1 çay kaşığı ucuyla tuz
Sıvı yağ

Pirincinizi mutlaka en az 1 saat ılık suda bekletin. Tencerenize yapı alın ısınsın. Üzerine arpa şehriyeleri ve tuzu ilave edip kavurun aman dikkat yakmayın. Pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Ben çoğunlukla kavurarak yaparım. Pirinçlerin içleri beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayıncaya kadar iki üç kere daha karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştiği zaman göz göz olması gerek. Yada ortasına sapladığınız kaşığın yatnmadan durması gerek. Üzerine bir kağıt havlu örtün ve demlensin.

Uykucu Biftek
Malzemeler
1 soğan
1 patates
1 yemek kaşığı salça
4 parça biftek
1 diş sarımsak
kekik
kırmızı biber
karabiber
kimyon
1 çay kaşığı ucu ile toz şeker
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 su bardağı su
tuz

Derin bir kasede soğan ve patates hariç tüm malzeme karıştırılıp, biftekler 1 gece yada sabahtan uykuya yatırılır. Akşama doğru uyanan biftekler hafifce iki taraflı kızartılır. Tencereye önce soğan sonra biftek üzerine de patates halka doğranıp koyulur. Salçalı su ile kısık ateşte pişirilir. Pilav ve taze dereotu ile servise sunulur.

Afiyet Olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.