4 Mart 2010 Perşembe

KEKLE SPANGLE

Tatil başladığından beri hergün misafir ağırlıyorum ve ben buna bayılıyorum. Bu nedenle her gün bir tarif yayınlıyorum zaten. Yeni tarifimi daha bugün eşimin öğrencilerine ikram ettim.İlk görünce keki nasıl yiyeceğiz dediler ama ikramın hepsini bitirdiler galiba beğendiler.
MALZEMELER:
8 su b. süt
1 p. vanilya
4 yemek k. kakao
10 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek k. nişasta
1 yemek k.un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yumurta sarısı(yalnız ben sütlü tatlılarda yumurta sevmediğim için yumurtayı,ağır olmasın diyede tereyağı kullanmadım)
KEK:
2 yumurta
2 y.k. kakao
2 y.k. sıvıyağ
2 fincan un
2 fincan toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Kek malzemelerini karıştırıp 175 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.Kabartma tozu vb. yok çünkü kıtır kıtır bir kek olacak. Sütü kakaoyla birlikte kaynatmaya başlayın.Ayrı bir kapta yumurta nişasta unu çırpın ve süte ekleyin ve sürekli karıştırın.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Tereyağı ekleyin ve iyice karıştırın.Kaselere birer dilim kek koyup üzerine spangleyi dökün.Buzdolabında bekletip servis yapın.Kek spanglenin sıcaklığı ile yumuşuyor ve enfes bir tat ortaya çıkıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.