5 Mart 2010 Cuma

KAYIK BÖREK


Bu çoook ama çoook leziz börekler yine sevgili Gülşen Teyze'nin marifetli elleriyle hazırlandılar. En sevdiğim iç malzemesi olan patates-peynir karışımıyla hazırlandıklarından, benim için daha da bir lezzetli.

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı su

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İç Malzemesi:

5-6 patates

100-150 gr beyaz peynir

Tuz

Üzeri İçin:

1 yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

Tüm hamur malzemelerini bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 30 dk. kadar mayalandırıln.

Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp ezin. İçine peynir ve tuz koyup karıştırın.

Hamurdan küçük parçalar koparıp oklavayla oval şekilde açın. İç malzemesini koyun ve hamuru kapatılır. Üzerine 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı yoğurt karışımını fırçayla sürün.




Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkınca böreklerin içini açarak kaymak veya tereyağı koyabilirsiniz.

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.