5 Mart 2010 Cuma

KARA ORMAN PASTASI

















Tarifimi 46.P.D.Ç.E ev sahibesi http://nurmutfakta.blogcu.com/ ' a gönderiyorum.
Malzemeler
3 adet yumurta
2 kahve fincanı un
yarım kahve fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kahve fincanı su
2 kahve fincanı tozşeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
kreması için
2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
ayrıca
2 paket bitter çikolata
1 çorba kasesi vişne
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle iyice çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Küçük yuvarlak bir kalıba malzemeyi döküp önceden ısıtılmış fırında pandispanyayı pişirin. 2 poşet kremşantiyi 2 bardak soğuk sütle iyice çırpın. 1,5 paket bitter çikolatayı pastanın kenarlarını kaplamak için bıçakla kıyın. Kalan yarım paket bitteri ufak parçalara kırın . Pandispanyayı ikiye bölün. Üzerine kremşantiyi yayın. Vişneden 10-15 tane ayırın. Diğer vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp kremşantinin üzerine yayın. Ufak kırdığınız bitterden serpin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremşantiyle pastayı iyice kaplayın. Kenarlarına kıydığınız bitter çikolatadan serpin. Üzerini ayırdığınız vişnelerle süsleyin. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletirseniz ertesi gün çok daha lezzetli oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.