
Eşimi askere uğurladıktan sonra,annem ve babamla birlikte Isparta'ya geldik.Komşularımız,aile dostlarımız ve akrabalarımız hiç yalnız bırakmadılar bizi,sağ olsunlar.Ben de bu keki gelen misafirlerimiz için aceleyle yaptım,üzerini de aşağıda gördüğünüz glasur ile süsledim.
Tarif,daha önce yapıp yayınladığım portakallı cevizli kekle aynı.Tarifi buradan görebilirsiniz.Tek farkı portakal yerine kakao kullanmam.Hamurun büyük bir kısmını yağlanmış kalıba döktüm.Kalan hamuru 3 kaşık kakao ve 2 kaşık süt ile çırpıp ,bunu da kalıptaki hamurun üzerine ekledim.175'C de pişirdim.Soğuyunca da glasur ile süsledim.
Kekin bütün halini,bir önceki postumda yayınlamıştım:)
Afiyet olsun...

0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.