5 Mart 2010 Cuma

İSVEÇ ÇÖREĞİ


Bu güzel pasta yine sevgili arkadaşım Tülin kaynaklı.O da bu pastayı İsveç te yaşayan bir akrabasından öğrenmiş.Gerçekten puf puf kabarmış,şahane tarçın kokulu tatlı bir çörek.Özellikle kış günleri azalan enerjimizi artırmak için,okuldan geldiğinde çocuklara sunmak için ya da gelen misafirlerinize hafif ama lezzetli bir sunumda bulunmak için tavsiye ediyorum.
MALZEMELER
2 Bardak su-süt karışımı
1 bardak yağ
aldığı kadar un
şeker
tuz
maya
içi için,
tarçın
4-5 kaşık şeker
Yapılış
Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yapın.Biraz mayalandırın.Hamuru biraz merdane yardımı ile açın.Üzerine tarçın ve şeker serpin.Rulo haline getirin.Rulodan iki üç parmak genişliğinde halkalar kesin.Bu halkaları pasta kağıtlarına yerleştirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Susam serpiştirin.Tepside mayalandırın.180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.