5 Mart 2010 Cuma

İÇLİ BİBER KIZARTMASI















Malzemeler
10 adet dolmalık biber
3 adet patlican
1 adet kabak
2 adet patates
1 adet domates
tuz
pulbiber
kekik
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletin. Patatesi ve kabakları küp küp doğrayın. Önce patatesleri, daha sonra kabakları, en son patlicanları kızartın. Tel süzgeçe alıp fazla yağının süzmesini bekleyin. Kızartmaların içerisine tuz ve baharatını katın. Dolmalık biberlerin içerisine bu harçtan doldurun. Domatesten kapak yapın. Kalan sıvıyağda dolmalık biberleri kızartın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.