4 Mart 2010 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE



Hem çıtır çıtır,hem de ağızda dagılan hemde çok lezzetli bir kurabiye yapmak ister misiniz,o halde size önerim, içindeki yogun hindistan cevizi ile çok beğendigim bu kurabiyeyi denemeniz..Ben küçüklüğümden beri hindistan cevizini çok severim,hatta biz küçükken babam bize taze hindistan cevizi getirir,biz de bovling topuna benzeyen bu meyveye bayılırdık,sonra bize oyun gibi gelen bir yöntemle üstündeki deliklerden çekiçle kırar ve içindeki sütü bizi içirirdi,daha sonra da kalın kabugu dilimleyip içindeki meyveyi yemek en büyük eğlencemizdi ...Bu zevkli ve oyuna benzeyen hindistan cevizi yeme töreni dolayısı ile bu meyve en sevdigim çocukluk anılarını çağrıştırır bana hep..

Bu kadar anıdan sonra sırada kurabiye tarifim var.Bu kurabiye tarifini ilk olarak pastacı Burcu da görmüştüm.Bu ondan yaptığım bir sürü harika kurabiye tarifinden biri.Harika tarifler için Burcuya çok teşekkürler...

3 su bardağı un
2 su bardağı pudraşekeri
2 yumurta (oda sıcaklığında )
1 paket margarin veya 250 gr tereyağ
4 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı hindistancevizi rendesi
2 su bardağı damla çikolata
1 çay kaşığı karbonat

Fırınımızı 190 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Çikolata hariç tüm malzemeyi çırpma kabınızın içerisine yerleştirin.
Tüm malzemeyi hamur yoğurma ucu ile mikser yardımıyla karıştırıp yoğurun. Hamur oluşup malzemeleri homojenleşince parmağımızı değdirerek un gerekip gerekmediğini kontrol edin. Eğer hamur parmağımıza yapışıyorsa 1 su bardağı daha un ekleyip yoğurmaya devam edin.
Çikolatalarımızı hamurumuza ekleyip yine mikser yardımıyla karışıtırın. Tezgahımıza un serpiştirin ve hamuru biraz daha elle yogurun,gerekirse un katın.2-3 cm kalınlığında hamuru açın ve kurabiye kalıpları ile şekillendirerek kesin. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzerileri kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra tezgahımızda soğumalarını bekleyin ve ondan sonra tepsiden çıkartın.
Bu kurabiyeler süslemeye müsaittir. Tazeliğini uzun süre koruyup kıtır kalabilirler.Ama dilerseniz benim yaptığım gibi sade olarak ta servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.