5 Mart 2010 Cuma

HAVUÇLU TARÇINLI KEK



Geçen yıl bu zamanlar çok mutfaktan yükseldi tarçınlı havuçlu kek kokuları. Sebebi Issız Adam filminin lezzeti olsa gerek. Yada müziklerin ruhu doyurması. bir insan diğerinin hayatına ne katabilir? ona ne öğretebilir? gülmeyi, sevmeyi, yemek yapmayı, savaşmayı, acıtmayı ve belki sevişmeyi.. ya giderse ne alıp götürür? verdiklerinden daha fazlasını.. hayatımıza soktuğumuz değer verdiğimiz çoğu kez kendimizden alıp onlara verdiğimiz tüm güzellikleri tek bir hareketle kenara atabilen erkeklere aşığız.. ve bu erkekler öyle sıkışmışlar ki sevmekten çok sevilmeyi.. vermekten çok almayı.. yaşamaktan çok ölmeyi tercih ediyorlar.. bir erkeği en çok korkutan şeyin "gerçek aşk" olduğunu öğrendik.. erkeklere neden güvenmememiz gerektiğinin açılımı belki.. belki de bir savunması bu film.. aslında "hata yaparak büyüyoruz biz" diyor erkekler ve hatalarla kaybettiklerine yanarak.. Ne derseniz diyin tarçının o leziz kokusu evi sardı mı değme keyfee içerdeki küçük çocuğa.....
Malzemeler:

3 adet yumurta
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket vanilya
2 su bardağı un


Havucu soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı malzemeleri ve havucuda ekleyip karıştırın. Kuru malzemeyi eleyerek ekleyip karıştırın. Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet Olsun....





0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.