4 Mart 2010 Perşembe

HAVUÇLU PASTA



Kendimi bildim bileli,her bayram sabahı annem,kahvaltıdan önce hepimize birer tane şeker yedirir ve ''Bayramımız tatlı geçsin YAVRULARIM''der.Bu alışkanlığını o kadar seviyorum ki,sırf bu yüzden ben de ramazana bir tatlı tarifiyle girmek istedim.
Ramazanımız tatlı geçsin arkadaşlarım...

MALZEMELER

  1. 2 Tane yumurta
  2. 1.5 Su bardağı toz şeker
  3. 1 su bardağı sıvı yağ
  4. 1 Su bardağı havuç
  5. 1 Çay kaşığı tarçın
  6. 1 Çay bardağı ceviz veya fındık
  7. 1 Paket kabartma tozu
  8. 1 Paket vanilya
  9. Aldığı kadar un

KREMA MALZEMELERİ

  1. 1.5 Su bardağı süt
  2. 1 Yumurta
  3. 50 gr.margarin veya tereyağ
  4. 2 Kaşık un (tepeleme)
  5. 1/2 Su bardağı şeker
  6. 1 Paket vaniya

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Yağı,randelenmiş havucu,tarçını,unu,kabatma tozunu,vanilyayı da ekleyip iyice çırptıktan sonra cevizleri ekleyip karıştırın ve yağlanmış fırın kabına dökün.180C ye ayarladığınız fırında pişirin.Bu arada vanilya ve yağ hariç krema malzemelerin tamamını bir çırpma teliyle karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.Vanilya ve yağıda ekleyip,2-3 dakika mikserle çırpın.

Pişirip soğuttuğunuz kekin üzerine,soğuduktan sonra tekrar çırptığınız kremayı sürün.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.