5 Mart 2010 Cuma

HAMSİLİ PİLAV

















Malzemeler
1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
tuz
karabiber
yenibahar
2 çorba kaşığı kuru üzüm
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Pirinci tuzlu suda 20 dakika bekletin. Balıkların kılçıklarını ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Yıkadığınız pirinci katıp kavurun. Kuş üzümünü ekleyin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip pilavı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra baharatlarını katıp, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin. Pilavı demlenmesi için 15 dakika bekletin. Balıkları üst üste değicek şekilde kaseye yerleştirin. Pilavdan koyup üzerini balıkla kapatın. Yağlanmış tepsiye kaseyi ters çevirin. Bütün malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Hamsilerin üzerine fındık büyüklüğünde birer parça tereyağ koyun. Kızgın fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.