4 Mart 2010 Perşembe

hamsi tava




bilmeyen yoktur hamsiyi tavaya dizip kızartmayı
bunuda eklemeye ne gerek varki ekleyecek birşey bulamamışmı bu sevimli hayat diyebilirsiniz ama bu yöntem eminimki herkesin hoşuna gidecektir
nasılmı
hem çok hfif oluyor hem ocak batmıyor hemde daha lezzetli oluyor mangalda pişirilmiş gbi oluyor yani
malzemeler
istenildiği kadar temizlenmiş yıkanmış tuzlanmış hamsi
arzuya göre mısır unu
pişirme kağıdı

yapılışı

kuru bir tavaya yağlı kağıt serilir ve 2kat olacak şekilde kesilir
tavanın heryerine serilen pişirme kağıdının üzerine hamsiler dizilir ve diğer kat ile kapatılıp kenarları sıkıca katlanır ve uygun bir tencere kapağı kapatılıp altı ustü kızartılır
sanki ızgarada pişmiş gibi oluyor belki çoğu kişi bu yöntemi biliyordur ama ben yinede hatırlatmak istedim.sadece hamsi değil çinekop istavrit ve mezgitte pişirebilirsiniz özellikle diyettekiler ve yağlı sevmeyenler için çok uygun bir balık oluyor fırındada yapıyorum ama bu sefer ya kuru oluyor yada pişmemiş oluyor şu şekliyle hepinize tavsiye ederim

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.