3 Mart 2010 Çarşamba

hafif bir patlıcan yemeği:şakşakı





Besin değerinin yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü içinde yeşil mercimek,nohut var ve patlıcanlar da kızarmıyor.Üniversitedeyken ev arkadaşım İskenderunlu Hatice öğretmişti bu yemeği.bugünlerde bebeği olacak arkadaşıma kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum burdan.ve tarife geçiyorum.
Malzemeler:
7-8 tane patlıcan
1 adet soğan
3 adet domates
1-2 yeşil biber
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1-2 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz,karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları fotoğraftaki gibi dilimleyin ve tuzlu suda bekletin.Bu arada ince ince doğradığınız soğan,domates ve diğer malzemeleri karıştırın.harcı patlıcanların arasına yerleştirin,tencereye dizin.patlıcanlar seviyesinde su koyun ve pişirin.sofralarımızın vazgeçilmezi pirinç pilavı ile servis yapın.afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.