4 Mart 2010 Perşembe

güveçte imambayıldı


İmambayıldı yemeğini ağır olmasın diye közlenmiş patlıcanla yapıyorum ben.hem hafif hem de lezzetli oluyor kendileri.kısaca tarif edeyim yemeğimi:
patlıcanları közlüyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.güvecimize yerleştiriyoruz(güveçte tadı daha bir güzel oluyor bence)soğan,salça,domates ve sarımsaktan oluşan sosumuzu hazırlayıp patlıcanların üzerine döküyoruz.isteğe bağlı olarak kaşar ilave edip fırında 25-30' pişiriyoruz.afiyet sıhhat olsun duası eşliğinde iştahla yiyoruz:)
aslında tarifimi iftar etkinliği-3 e gönderecektim amma velakin sayfa açılmıyor bir türlü.neyse artık kısmet...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.