4 Mart 2010 Perşembe

GÜLLAÇ


Ramazan ayı güllaçsız olur mu? Olmaz değil mi? Bence de:) Çok severek yediğim tatlılardan biridir güllaç, gerçi ben bütün tatlıları çok severek yerim:) Hem basit, hem leziz.. Daha ne olsun..
( Ramazan ayı bitmeden bir de muhallebili güllaç yapmaya çalışacağım. Geçen sene yapmış ve doğal olarak onu da çok sevmiştim :))
Malzemeler:
1 litre süt
350 gram şeker
4 yaprak güllaç
Yapılışı:
Sü ve şekeri bir tencereye koyarak karıştırın ve kaynayınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Güllacın bir yaprağını alın ve kabınıza uygun şekilde kırarak yerleştirin. (Ben az miktarda yaptığım güllacım için küçük boy dikdörtgen borcam kullandım.) Bu aşamada güllaç yaprağının parlak yüzeyinin üstte olmasına dikkat edin. Ilınmış olan sütten kepçe ile alarak güllacın tüm yüzeyine dikkatlice dökün. Bir kat güllaç, bir kat süt olacak şekilde devam edin. Soğuması için buzdolabına alın. Servis esnasında üzerini fındık / fıstık içi / ceviz / kiraz şekerlemesi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.