3 Mart 2010 Çarşamba

güllaç



bu tarifte benden beğenirmisiniz bilmiyorum ama oğlum çok seviyor....
ramazan ayı geldimi hani güllaç yemeyecekmiyiz demeye başlıyor....bakalım benim tarifimi beğenecekmisiniz...???






malzeme ; 500 gr güllaç ( ben 250 gr kullanıyorum.)



1.5 lt süt,



2,5 su bardağı şeker



1 paket vanilya



2 su bardağı ceviz içi






bir tencerede sütü,şekeri ve vanilyayı kaynatıyoruz...
tepsinin altına bir miktar bu karışımdan döküp 3 kat güllaçı aralarını sütlü karışımla bol bol ıslatarak kat kat yerleştiriyoruz...
ara bol ceviz serpip tekrar 3 kat güllaçı yerleştiriyoruz..
kalan sütlü karışımı döküp bırakıyoruz...
yemeden önce kesip üstüne
1,5 su bardağı soğuk süt dökün rengi daha beyaz oluyor.
üstünü ceviz,hindistan cevizi veya meyve ile süsleyin
afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.