4 Mart 2010 Perşembe

gül böreği(kaymaklı)


herkes soda,süt veya yoğurt kullanırken ben ev yoğurdunun kaymağını kullandım:))
malzemeler
3yufka
2yumurta
bir kase kadar yoğurdun kaymağı
içinede arzu ettiğiniz bir harç ben lorpeyniri kullandım
yapılışı
yufkaları tezgaha yaydım üst üste üçünüde sonrada dörde böldüm üzerinede her parçanın üzerine çırpılmış kaymak ve yumurtadan sürdüm peyniri dar kısıma bir yemek kaşığı kadar serptim ve sarmaya başladım küçük ruloyu etrafında çevirip gül şekli vermeye çalıştım.pişirme kağıdı serdiğim tepsiye dizdim
tüm yufkalı böreklerin dinlendirilmesinden yana olduğumdan iftara 2saat kala hazırlayıp beklettikten sonra üzerine içi için hazırlanan kaymaklı harçtan sürüp kızarana kadar pişirdim.resim pişmemiş halidir

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.