5 Mart 2010 Cuma

GİRİT KABAĞI DOLMASI

malzemeler:

  • 10 adet kabak girit kabağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 150-200gr kıyma
  • tuz, karabiber, kekik, pulbiberi

yapılışı: Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin. İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin. (ben sebze soyma aletini kullandım, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.)Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın. Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin. Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun. Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin. Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 parmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin.

afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.