3 Mart 2010 Çarşamba

fırında kıymalı makarna


malzemeler
bir paket fırın makarna
300gr.kıyma
1.5su bardağı süt
2kuru soğan
3yumurta
tuz karabiber
2yemek kaşığı tereyağ
bir su bardağı kaşar rendesi bende kalmamıştı kullanamadım ama siz kullanın muhakkak

yapılışı
makarnalar haşlanır yaklaşık 10dakikasüzülür
soğan soyulup yemeklik doğranır ve biraz sıvıyağda kıymayla kavrulur üzerine tuz ve karabiber serpilir kıyma suyunu çepinceye kadar
ben kare borcamda yaptım ama keşke fırın tepsisini kullansaydım ben çok kalın sevmiyorum.neyse olan oldu artık
borcam tepsi tereyağla yağlanırüzerine makarnanın yarısı yayılır üzrinede kıymalı harç yayılarak kalan makarnayıda kıymanın üzerine yaydıkta sonra 3yumurta ve süt iyice çırpılıp makarnaların üzerine gezdirilir.tereyağdan minik parçalarla tepsiniz üzerine serpiştirin(ben unuttum)en üstede makarna kızarmaya yakın kaşar rendesini yeryerine serin biraz daha pişirin.
bende kaşar olmadığından üstü biraz kurudu ama tadı çok güzeldi hemde çok pratik oldu

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.