5 Mart 2010 Cuma

fırında kabak mücver.....

tadı bildiğimiz mücver gibi
kızartma olmadığı için çok hafif
ılık servis ediyorum
malzemeler
- 1200 gr kabak
- 3 adet yumurta
- 200 ml krema
- 100 gr taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1/4 demet taze nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı un
- tuz - karabiber
hazırlanması
- kabakları rendenin iri tarafı ile rendeledim - suyunu sıktım
- taze soğan - dereotu ve naneyi ince ince doğradım
- fırın kabını tereyağı ile yağladım
- büyük bir kasede un hariç bütün malzemeyi karıştırdım
- unu ilave ettim karıştırdım
- fırın kabına doldurdum
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında suyunu çekip üstü kızarana kadar pişirdim

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.