4 Mart 2010 Perşembe
Fırın Sütlaç
Malzemeler:
½ Çay bardağı pirinç
1,5 Su bardağı su (pirinci haşlamak için)
1 Lt. süt
1 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı nişasta
1 Tutam tuz
Hazırlanışı:
Pirinç su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.Bir kaşıkla pirinçler iyice ezilir.
Haşlanan pirincin içine süt,şeker, bir tutam tuz karıştırılarak eklenip kaynatılır.
Küçük bir kasede nişasta bir miktar su ile ezilip, kaynamakta olan karışımına eklenir. (Top top olmaması için devamlı karıştırılır) 5-10 dk. kaynatılır.
İyice kaynayınca ocaktan alınarak küçük güveç kaplarına yada fırına dayanıklı kaselere paylaştırılır.
Bu kaseler,içine bir miktar su konmuş fırın tepsisinin içine yerleştirilir.Fırın ızgara modunda 200° ye ayarlanır.(Bu arada fırının başından ayrılmamakta fayda var.Çünkü sütlaçların üzeri hemen kızaracaktır.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.