4 Mart 2010 Perşembe

Fındıklı Revani

Özel davet günlerinizde misafirlerinize güvenle ikram edebileceğiniz fındıklı revani tarifi Sunumuyla göze, tadıyla damağa hitap ediyor!

Malzemeler: 3 Adet yumurta- 1 Çay bardağı irmik- 1 Çay bardağı sıvı yağ- 1 Çay bardağı toz şeker- 1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi- 1 Çay bardağı yoğurt- 1 Paket kabartma tozu- 1 Paket vanilya- Yeterince un.

Şerbeti için: 2 Su bardağı toz şeker- 3,5 Su bardağı su- Yarım limonun suyu.

Hazırlanışı: Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın köpürene dek çırpın. İrmik, sıvıyağ, yoğurt ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Vanilya ve fındık içini ekleyip karıştırmaya devam edin. Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine temiz bez kapatın. Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın.
Püf Noktası: Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.