Klavye başında oturmuş,acaba ne tarifi yazsam diye düşünürken,imdadıma o sırada msn sohbeti yaptığımız sevgili Özlem ve Seda yetişti,önerdigim çeşitler arasından tatlıyı seçtiler.Ben de ilk defa Ramazanda kardeşime iftara giderken, yapıp götürdügüm ve lezzetine hayran oldugum tatlının tarifini yazmaya karar verdim.Bu tatlı profiterole çok benziyor ama birkaç dk.içinde hazır olabildigi için kesinlikle yapmanızı tavsiye edeceğim bir tarif.Tatlı tarifini, tadına bakmadan ben önerdigim için alan ve gelecek olan misafirlerine yapan sevgili arkadaşım bir diger Özlemin yorumlarını da merak ediyorum ayrıca...Son olarak dün Özlemle birlikte yeni işyerinde Sedayı ziyaret ettik ve çok keyifli birkaç saat geçirdik,bu güzel gün için her iki arkadaşıma da teşekkür ediyorum...
ETİMEKLİ PROFİTEROL
1 kg.süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 paket krem şantiy
1 bardaktan biraz az süt-şantiy için-
1 paket tuzsuz etimek
1 paket hazır çikolatalı sos
süslemek için fındık,fıstık,badem
YAPILIŞ
Süt,un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin,biraz soguyunca içine bir kaşık tereyagı ekleyin.Krem şantiyi sütle çırpın,ve muhallebiye ekleyerek iyice çırpın.Etimekleri irice parçalara ayırarak, çırptığınız karışıma ekleyin ve ıslattığınız borcama veya kaselere boşaltın.Hazır çikolatalı sosu paketin üzerindeki tariften daha az miktarda sütle hazırlayın.-2,5 bardak yazıyor,ben 1 bardak süt 1 bardak su kullanıyorum-Onu da karışımın üzerine yaydıktan sonra ,fıstık,badem ,h.cevizi vs.kullanarak dilediginiz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN...
Not,annem tatlıyı ilk yediginde içindeki profiterol hamurlarını nasıl yaptığımı krema doldurup doldurmadığımı sordu,o kadar benziyor yani....
İkinci not,merak eden olursa Seda ve eşi Galleria da Vestel bayi açtı..
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.