4 Mart 2010 Perşembe

ELMALI İRMİK TATLISI


HERKESE BOL GÜNEŞLİ BİR GÜN DİLEYEREK HEMEN TARİFİME GEÇMEK İSTİYORUM.BU TARİFİ SEVGİLİhttp://baharcicegi.blogspot.com.dan aldım.YAPTIM VE ÖYLEDE YEDİK.
MALZEMELER:
  • 1 LT SÜT
  • 9 KAŞIK İRMİK
  • 11 KAŞIK ŞEKER

ÜZERİNE ÇEKİLMİŞ CEVİZ VE BÜSKÜVİ

İÇİ İÇİN:ELMA ,ŞEKER VE TARÇINLA PİŞRİLMİŞ HARÇ

YAPILIŞI:SÜT İRMİK VE ŞEKER BİR TENCERYE ALINIR VE PİŞİRİLİR.SUYLA ISLATILMIŞ BORCAMA YARISI DÖKÜLÜR.ÜSTÜNE ELMALI HARÇ VE ÜZERİNE İRMİKLİ MUHALLAEBİ DÖKÜLÜR.

SOĞUMAYA BIRAKILIR.

CEVİZ VE BÜSKÜVİ İLE SÜSLENİR.ŞU SICAK GÜNLERDE ÇOK HAFİF BİR TATLI.AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.