4 Mart 2010 Perşembe

ekmek mantısı


artan biraz pide ve vazgeçemediğimiz 7tahıllıekmeğimizden vardı
küflenmeinden korktuğumdan kaçgündür buzdolabında saklıyordum ama çok uzun süre durunca dolaptada küflenebiliyor ya neyse
malzemeler
bir pideniz yarısını kadardı sanırım
birazda7tahıllıdanvardı
250gr.kıyma
bir kuru soğan
tuz karabiber
yoğurt arzuya göre sarımsak
haşlanmış 5-6tane minik pazı yaprağı

yapılışı
ekmekleri minik minik lokmalık dilimledim fırına verdim ama fazla kuruttum sanırım nerdeyse yanıyorlardı:)
annekaz üzerine sıvıyağ gezdirin diyordu ama ben unuttum
bir soğanı yemeklik doğradım tavada biraz sararınca kıymayı ilave ettim tuz ve karabiber ekleyerek güzelce kavurdum içine azcık pazı sarmasından artan pazı yapraklarınıda ince ince doğrayıp kıymaya ilave ettim huyum kurumasın hiç bişi atmamaya çalışırım:))
sonrada üzerini geçecek kadar su ekledim evde et bulyon olsaydı koyardım ama kalmamıştı çok yakışırdı diye düşünüyorum suyla kıyma karışımı iyice kaynayıncada ekmeklerin üzerine heryerine elecek şekilde döktüm.en üstede sarımsaklı yoğurt hazırladım ekmeklerin üzerine döktüm en üstede tereyağ erittim birazcık salçayla kızdırdım yoğurdun üzerine gezdirdim ammada gezdirdim kelimesi kullandım yaa:)))

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.