malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
2 adet domates
1 küp şeker
1 tavuk bulyon
1 yemek kaşığı tereyağ
yapılışı:
1-Pirincimizi derin bir kaseye koyup üzerini örtecek şekilde kaynar su döküyoruz. 1 yemek kaşığı tuz koyup yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra musluğun altında su berraklaşana kadar yıkıyoruz.
2-Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup rendelenmiş domateslerimizi kavuruyoruz.
3-Pilavımızı pişireceğimiz tenceremize suyumuzu koyup kaynatıyoruz.Daha sonra şeker,bulyon ve tereyağımızı koyuyoruz.
4-Kavrulan domateslerimizi ve pirincimizi ekliyip, karıştırıyoruz. 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Ateşten aldımız tenceremizin kapağının altına kağıt havlu koyararak 15 dakika dinlendiriyoruz.
afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.