5 Mart 2010 Cuma

ÇITIR BÖREK


Bu güzel börek geçenlerde gelen arkadaşlarım için hazırladığım kahvaltı sofrasını süslüyordu.İçindeki çok az malzemeye rağmen çıtır çıtır ve mis kokulu bir börek olmuştu,ayrıca önceden hazırlanıp son anda pişirilebilir olması da böreğin artılarından biri.
Tarife geçmeden önce arkadaşlar bir sorum olacak son günlerde blogger daki fotograf ekle butonum çalışmıyor,siz de aynı sorun var mı acaba,fotgrafı önce web albümüne yükleyip öyle eklemek zorunda kaldım..
malzemeler
3 adet yufka
100 gr tereyagı
1 yumurta sarısı
biraz peynir
YAPILIŞ
Tereyağını eritin,üzerine yarım bardak kadar su ekleyin,hazırladınız bu karışmla sekize böldügünüz yufkayı ıslatın,arasına peynirli harç koyun,en son kalan harca böreğinizi yeniden batırın,yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin..
AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.