4 Mart 2010 Perşembe

ÇİNGEN KISIRII




















Bu tarifi Antakyalı bir komşumuzdan öğrendim. Şimdi bu sıcaklarda git İskenderuna git Entekyaya her evde herkes mutlaka yapıyodur. Eskiden parası olmayan yapardı, şimdi herkes. Eee tabi bu sıcakta başka ne yiyeceksin der. Kulakları çınlasın ne güzel de yapar. Eh bende karınca kararınca yapmaya çalıştım işte.
Malzemeler:
1 su bardağı kara bulgur
1 kuru soğan
Taze soğan
Yeşil biber
Maydanoz
Taze nane
4 - 5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
5 - 6 domates
4 - 5 küp buz
Baharat
Nar Ekşiği
Sıvı yağ
1 su bardağı soğuk su
Derin bir tepsinin içinde bulguru ince kıyılmış kuru soğanı, küp buzları ve domatesi iyice yoğur yoğur artık kolların kopsun aynı çiğ köfte yoğurur gibi. Kollarım ağrıyor ne zormuş :( Elin ısındıkça elini buzlu suya batır. Kalan malzemeleri de doğrayıp karıştırın.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.