4 Mart 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI PASTA












Malzemeler
3 tane yumurta
2 kahve fincanı un
yarım kahve fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kahve fincanı su
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kreması için
3 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yaım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
ganaj için
200 gr krema
200 gr bitter
ayrıca
muz
damla çikolata
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle iyice çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Küçük yuvarlak bir kalıba malzemeyi döküp önceden ısıtılmış fırında pandispanyayı pişirin. Kreması için margarini eritin. Unu ekleyip biraz kavurun. Rengi dönmeye başlayınca şekerini ekleyip içinde eritin. Sütünü ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilyayı katın. Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika mikserle çırpın. Keki ikiye bölün. Arasına kremadan sürün, ince dilimlenmiş muz dilimlerini dizin. Damla çikolata serpin. Diğer kek tabanını üzerine kapatın. Ganaj için kremayı ve bitteri tencereye alın, benmari usulü eritin. Biraz bekletin ve pastanın üzerine dökün. Pastanın üzerine bütün muzları dizin. Kalan ganajdan üzerine gezdirin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.