5 Mart 2010 Cuma

Çikolata Soslu Pasta

Dün akşam canım tatlı ve bol çikolatalı birşeyler istedi. Ne yapsam diye düşünüp, mutfak dolaplarını karıştırmaya başladım, bebe büsküvisi ile göz göze geldik:) Tamam işte bir muhallebi yaparım bunları içine kırıp üzerine sos dökerim dedim.. Ve yapmaya başladım. Muhallebiyi yapıp dolaba kaldırdım. Şimdi sıra sosu hazırlamakta dedim, ve evde hazır sos olmadığını farkettim:( Sonra sosu kendim hazırladım.. Şimdi son dilimi yerken de sizlerle paylaşmak istedim:)
Ayrıca bu tarif aslının ev sahipliğini yaptığı pastakolik etkinliğine gitsin...
malzemeler:
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 125 gr. margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • sosu için:
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • üzeri için:
  • fındık yada hindistan cevizi

yapılışı: Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın. Sütü azar azar ekleyin. Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştırın. Margarin ve toz şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşınca, tencereyi ateşten alın. Hafif ılınınca yumurtayı ekleyin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ufalanmış bebe büsküvileri ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, içine alüminyum folyo konulmuş kalıba boşaltın. Buzdolabında bir buçuk saat bekletin. Bu arada sosu hazırlayın. 2 çorba kaşığı kakao, toz şeker nişasta ve 1 bardak sütü iyice karıştırın. Orta ısılı ateşte, koyulaşana dek pişirn. Kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine sostan gezdirerek servis yapın...

afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.