Geçen hafta benim için doğum günü haftasıydı diyebilirim. Tam üç tane doğum günü kutladım ve tabi 3 çeşit pasta yedim:) Bu pastayıda minik Aysun'a süpriz olarak hazırladım. Burdan birkez daha Aysun'a tüm sevdikleri ile birlikte mutlu, sağlıkla ve başarılar ile dolu bir hayat geçirmesi dileğimle doğum gününü kutluyorum.
pandispanya için:
- 5 adet yumurta
- 4 fincan şeker
- 5 fincan kakaolu sinangil kek un
- 1 fincan yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı
kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağı süt (krem şanti için)
yapılışı: Kremşanti hariç tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çırpma teli ile çırparak kaynayıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınması için tezgahın üzerine alıp,arada karıştırak ılınmaya bırakın. Kremşantiyi 1 bardak süt ile hazırlayıp kremanın içine ekleyip, güzelce karıştırın. soğudu zaman kullanıma hazırdır.
ayrıca:
- ara katları için:
- 2 adet muz
- damla çikolata
- üzeri için:
- 1 poşet kremşanti
- 3/4 su bardağı süt
- şeker hamuru
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.