5 Mart 2010 Cuma

CANIM ANNEM KURABİYESİ




Bu ay ki etkinliğimizin ev sahibi Hülya Hanım Şenlikli Günler bizi bekliyor. Üstelik Ödülümüzde varmış. Acaba ne merak ettim. Anneler günü için Canım Annem Kurabiyesi yapmıştım. Umarım beğenrisiniz.


MALZEMELER:
125 gr. margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nar suyu
1 paket kakaolu cream ole
1 su bardağı süt
100 gr. beyaz çikolata

Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice karıştırın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun. 30 dakika buzdolbında bekletin. Hamuru merdane yardımıyla açın kalpli kalıpla kesin. Kalplerin yarısını tepsiye dizin. Kalanların İki boy küçük kalpli kalıpla ortalarını çıkarın. Önceden ısınmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarmadan çıkarın.

Soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ile cream ole hazırlayın ve ortası delik olmayan kalplerin ortasına bir yemek kaşığı dökün ve delikli kalbi üzerine kapatın. Üzerine de glazür hazırlayın, Pudra şekeri ve meyve suyunu iyice karıştırın sonra sürün. En üstünede beyaz çikolata rendeyeleyim. Soğuduktan sonra Canım Annemlerimize ikram edelim.

Afiyet Olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.